army


EH. Min nya jacka.

mina tankar är förvirrande


Lite bilder från min tid här som jag funnit på facebook.

Idag har jag varit här i exakt fyra veckor. Känns inte alls som det har gått fyra veckor redan.

Har varit hemma från skolan idag eftersom jag är förkyld. Längtar hem mycket när jag inte gör någonting. Trodde det skulle gå över efter fyra veckor men icke. Hoppas det går över snart! Jag längtar inte hem hela tiden men ibland när man är ensam och har tråkigt blir det jobbigt. Så idag har jag kollat på film och försökt plugga lite. Men förstår inte. Blir så frustrerad. Jag har prov på onsdag. I matematik. Det känns inte bra. Håll tummarna för mig!

Min madames dotter har flyttat hem så det känns bra med en liten frisk fläkt i lägenheten. Hon är inte hemma så mycket, men ändå.

Igår när jag gick till Svenska skolan kändes det jättekonstigt. Jag bor i Paris, men det känns ändå inte som det och på ett sätt gör det ju det. Jag blir så förvirrad. Mitt hem nu är ju här, men mitt riktiga hem är i Lomma! Kommer nog inte fatta att jag bodde här förrän jag kommer hem... Det är konstigt detta.

tiden går fort

Nu var det helg igen. Så himla skönt. Var och shoppade lite och idag i Le Marias och hittade en jeansskjorta och en armyjacka för ENDAST 15 euro. Tillsammans. Det kallar jag kap. Fast det är secondhand tycker jag det är riktigt najs. Ikväll ska vi ut och äta på restaurang för att fira Malin som blev arton förra vecka.

Pratade med våra franska faddrar i fredags och det verkar vara mörkt på fotbollsfronten. En kille sa att det inte finns så många lag och det är inte så hög standard. Åh, blir jättebesviken nu... Men ska hitta ett lag, så jag får börja leta rejält!

värsta träningen i hela mitt liv

Usch, py, pest. S Ä M S T A fotbollsträningen i hela mitt liv. Jag kan knappt fatta det att vi var där. För det första blev vi behandla som luft. De ville verkligen inte ha oss där. För det andra var inget organiserat, alla bara sprang hur som helst, och tränaren bara skrek. Planen var en blandning mellan grus och konstrgräs. Bollar var jättetunga.

Först när vi kom dit kändes det helt okej. Vi blev välkomnade av en gammal man som snackade lite med oss och så. Sen ville han att vi skulle skriva på ett papper, och vi bara: NO WAY! Där började det skumma. Sedan får vi byta om, ingen snackar med oss. Hm, okej, gör väll inte så jättemycket då. Vi går ner till planen. Det händer inte så mycket. Träningen drar liksom inte igång. Vi ska tydligen värma upp själva. Där efter blev allt kaos! De presenterade inte ens oss för spelarna, tränarna alltså. Usch fy blä. De hjälpte inte oss att förstå övningarna (som förövrigt var urusla), och ingen av deras egna spelar kunde göra övningarna för de var så dåliga och hade inga baskunskaper. Jag känder mig som ett fån som bara stog och tittade. Tränaren gjorde narr av vår franska när vi frågade om hjälp. Där var det nog. Jag ville inte vara just där, där jag va. Jag ville bara hem. Vi som hade längtat så mycket, så gick allt bara åt helvete. Men jag och Agnes ska hitta ett nytt lag. Verkligen inte som detta laget. Det enda positiva var dock att vi fick se eiffeltornet från nära håll...

la metro


Mobbat folk på metron.

Hej allesammans (eller jag, ni är ju inte så många som läser min blogg, men ni som gör)!

De här första tre dagarna har gått s e g t. Inget kul har hänt. Oj känner ni peppen? Jag vill göra massa, men känns inte som om någon känner detsamma och har bara haft ont i huvudet och det har regnat. Trodde det bara regnade hemma och i London, men tyvärr här med...
Men! Imorgon är det torsdag och det betyder att jag ska träna min första fotbollsträning här i Paris. Det ska bli så himla roligt. Men är nervös såklart, men sjukt peppad. På fredag blir det helg och då ska jag antagligen på någon teaterkväll sedan ut och fira Malin som har fyllt 18 år. Åh just det! Träffa våra franska faddrar efter skolan på fredag för en fika. När jag tänker på allt detta blir jag genast mycket gladare!

mes amis me manquent

Idag och igår har jag saknat mina kompisar jättemycket. Eftersom jag inte har åkt till Paris med någon jag är riktigt bra kompis saknar jag den tryggheten att alltid ha en sådan kompis vid min sida. Klart, det är otroligt kul att träffa nytt folk, det har jag inte så svårt för. Men just nu känner jag mig mitt emellan. Vet inte riktigt var jag är någonstans.

lundi





Visste ni att franska ungdomar inte duschar efter idrotten? Och att ingen vet vad deoderant är? Och att alla klassrum luktar svett? MUMS!

le week-end

Vilken helg! Eller ja, vilken lördag! I fredags var jag hemma och åt glass och laddade batterierna. Sen började vi lördagen med tre timmars (!!!) besök på louvren. Det enda som var intressant var mona lisa och det var inte ens intressant... Tror nog det är roligare om man går utan en guide. För hon snackade ju om det hon var intresserad av, inte vad jag är intresserad av. Nåväl, kände mig i alla fall jättekulturell! Har aldrig gått på så mycket museum här i Paris som jag har i hela mitt liv. Efter den tre timmar långa guide höll man på att dö av hunger så jag och några andra tjejer käkade. Mat. Det var gott. Sedan gick vi runt lite och kollade i affärer. Har hittat världens bästa secondhand affär! Köpte en väska för tio euro. Helt värt det. Sedan stack jag hem, chillade åt kvällsmat och fixade mig. Jag gick till Meddan där det arrangerades filmkväll. Kom i halva filmen, men den var riktigt bra och man blev helt mind fucked. The Game heter den. Sen stack jag och mina kompisar ut på lite barer och tillslut någon klubb. Det var skoj! Så idag är jag jättetrött. Måste plugga, men orkar inte (kollar hellre på serier...). Ska fortsätta att "plugga".

Puss

la culture francaise













Idag på FFK var vi runt i latinkvarteren, notre dame och le marais. Det var mysiga områden, men tyvärr kallt. Det har varit en lång dag idag. Den längsta på hela vecka. Jag börjar åtta och slutar fem. Men efteråt gick jag och fikade med Linnea, tittade lite i affärer och hade sedan fint middagsdejt. Vi var på Abercrombie innan dess och det var inte fel... Imorgon är det fredag igen, det är inte helt fel det heller! Tror det kommer bli en bra helg.

Puss och kram

ovan för taken





Nu fattar jag varför alla tycker att taken är så fina Paris.

Hm, inte hänt så mycket sen senast. Vardag i Paris som är helt annorlunda men ändå likadan som i Sverige. Har pluggat matte idag, åkt skridskor, fikat och snacka franska med min madame. Jag vill bli bra på franska! Men det ska jag bli så småningom...

ursäkta min franska

Jag är tydligen sämst på franska. Här kommer några skolbilder från idag (för jag hade med kameran)!








Kul humor. Lisa.

nästa torsdag smäller det

Vet ni vad jag ska göra nästa torsdag? Träna fotboll. I ett franskt lag. Precis vid eiffeltornet. Hur bra? Jättebra. Bara de inte är värdelösta eller supergrymma. Visst blev ni glada nu alla min fans? ;)

Är bara liiiite nervös. Men det positiva är att jag har min kompis Agnes med mig så jag är inte helt själv att skämma ut mig. Plus att tränaren är jätteförtjust i Sverige?

dagen med stor d

Idag kom vår efterlängtade låda! WOHO. Det ända problemet var att jag var tvungen att gå till Médéric (som jag inte hittar till) och sedan tillbaka med massvis med kläder. Jag trodde inte jag hade så mycket men när jag kommer dit (efter hjälp av Vera som har ritat en karta till mig) ser jag att det som tillhör mig är: en svartsopsäck med kläder i, en blåsopsäck med skor i, en till blå sopsäck med böcker i, ett kamerastativ och en träningsväska med träningskläder i. Som tur var, var jag tillräckligt smart att ta med min resväska där jag kunde prega ner kläder och skor. Sedan fick jag ha min träningsväska på ryggen med mitt kamerastativ och DESSUTOM fick jag ha en sopsäck på min resväska. Ohlala. Det tar ungefär 20 minuter att gå från Svenska skolan. Tror det tog en halvtimme. Kommer ha träningsverk imorgon, men det är bra, för det är den enda träning jag får! När jag kom hem firade jag med en kiwi, juice och en nutellamacka. MUMS! Nu när jag har packat upp har jag insett vad jag verkligen har tagit med mig. Det här var i lådan:

8 klänningar
3 jackor
3 par shorts
2 kjolar
1 par byxor
1 kavaj
4 blusar
1 jumpsuit
2 bikini
2 baddräckter
3 svenska böcker
3 block
1 pärm
1 extern hårddisk
1 dagbok (typ)
1 kalender
6 par skor
1 par fotbollsskor + benskydd + vattenflaska
1 kamerstativ
OCH en hel träningsväska med träningskläder i...

Det var allt. Det kommer nog räcka va?

dimanche

Hallå,

Idag är det söndag och det står plugg på schemat idag. Bara jag kommer igång med det... Min madame har sin syster och dotter över på besök som jag fick hälsa på i pyjamas, men det gjorde inte min madame något sa hon och gullade med mig. Eh, hennes humör går upp och ner som en jävla raket?!

Jaja, igår var jag och min madame i montmarte. Där var jättemysigt! Ska absolut dit fler gånger. Sedan träffade jag min fadder Vera hängde lite och sedan anslöt sig en till drös tjejer och vi åt och såg på bio. Mys. Vi såg New Years Eve som var en perfekt cheezy film.

Nu ska jag se på lite serier innan jag drar igång med pluggandet.

Puss och Kram

aujourd'hui, c'est vendredi


Lånar snygg-alices bilder (hoppas det är är okej? Hoho, sneaky jag är). Besök hennes blogg på HÄR!

Tjabba allesammans,

Ännu en vecka som har gått i rasande fart. Det händer alldeles för mycket fortfarande för att man ska kunna smälta det. Men så kanske det kommer vara hela det här halvåret? I alla fall har det hänt mycket sen senast jag bloggade. Jag har blivit utskälld på franska, besökt La Défanse med vårterminseleverna (därav bilderna), ätit massor med mat, vara lite ledsen, varit glad, shoppat igen (men hittade inget...) och framför allt gått i skolan som vanligt!

Jag har tänkt mycket. När blir man bättre på franska? Visst det går framåt, men alltså, jag vill vara bra NU! Jag vill förstå allt NU! Men det gör jag ju inte. Det leder till många missförstånd, vissa allvarliga och vissa inte så allvarliga. Men det är så jobbigt att bo i någons annans hus och inte kunna kommunicera som jag vill...

Men nu ska vi bli på bättre tankar. Imorgon ska jag käka middag med min fadder (världens bästa fadder!! Bara för att hon läser min blogg säger jag så...) och sedan gå på bio! Ûbermysigt!

Puss och kram, skumbanan

un chapeau



Bonjour tous!

Idag har den stora stora SOLDES börjat! Öh tänker ni då, som mellandagsrea i Sverige. Men icke så nicke! Det är mycket fetare. Idag var vi efter skolan på Quatre Temps, typ världens största shoppingcenter. Det var SÅ himla mycket folk. Förutom på American Apparel konstig nog? Som där det btw bara jobbar massa snygga killar, muumsi hihi. Hittade en vanlig svart klänning där som jag har letat efter i hundra år, nice. Där jobbade dessutom en svensk. Roligt att stöta på folk som är svenska i det här fransktalande landet. Det bästa av allt är att rean håller på i en hel månad. Så på hålan på fredag ska vi dit igen (förhoppningsvis är det mindre folk då) och shoppa. Orkade inte shoppa så mycket idag men fick jag hem en hatt (som ni ser på bilden) för seulment dix euro! Är ni nöjda nu Amalie/Cecilia? Hehe.

Haha och idag på middagen berättar min madame att hon har gjort slut med sitt pojkvän. Dagens roligaste händelse. Då kanske ni tänker att hon är ledsen. Men åh nej hon var bara glad!

See ya, wouldn't wanna be ya.

mon village

Idag på kvällen har det varit bättre med hemlängtan. Känns skönt! Idag i alla fall så drog skolan igång på riktigt. Jag skulle tydligen gjort massa mattetal tills idag som hon inte hade sagt någonting om? EH vi har en väldigt konstig lärare... Men nu på kvällen har jag i alla fall fått lite gjort. För om jag ska få bra betyg med henne som lärare får jag slita.

Shit vad jag längtar efter rean här i Paris!! Den börjar på onsdag och min Madame berättade att folk köande utanför Gucci, Prada och alla exclusiva märken redan klockan fyra på morgonen (om jag fattade rätt... vore ju inte första missuppfattningen...), och det är ju helt bizarrt (det säger man jättemycket här i Frankrike förresten)! WOHO, det kliar i mina fingrar! Men jag måste spara pengar om jag ska kunna vara här ett halvår, eeehh hehe.

Idag bjuder jag i alla fall på fina bilder från Lomma! Åh saknar mitt rum (fast Paris är ju jävligt häftigt, har bara inte hunnit ta några bilder).






sverige

Nu efter en veckan har jag haft hemlängtan. Man saknar sin säng, hur äcklig man kan vara fast föräldrarna gillar en ändå, bara chilla på sitt rum utan att någon bryr sig. Men nu har jag valt att vara här. Klar jag älskar Paris. Det är så häftigt. Men det är läskigt också. Speciellt på kvällen. Igår var jag hos Lovisa som bor lite utanför Paris, vågade inte ta metron hela vägen hem så jag tog taxi med min kompis Gilma. Kostade 10 euro, så det var lätt värt det! Haha... alla är så läskiga. Men våra lärare har skrämt upp oss som fan också.

Imorgon är det en ny skolvecka och det kommer bli sjukt spännande vad som kommer hända. Blir så många intryck per dag att man bli helt snurrig!

bye bye



À demain!

c'est bizarre

Allt är så himla konstigt nu för tiden. Jag är inte hemma utan jag bor hos någon annan. Det är en så speciell känsla, kan inte riktigt beskriva den. Dessutom är det så många intryck per dag att man blir alldeles dödstrött! När man är dödstrött ska man försöka förstå när ens madame snackar med en, hahha, det  är ju kört.

Paris är en så himla stor stad! Så idag gjorde jag som alla andra och gick vilse... Eh, fick ringa först Ebba som jag hade haft följe med och sen min fadder Vera som hjälpte mig (hihi). Allt ser ju likadant ut? Sen berättade jag för min madame så hon tog mig på en runda så jag skulle hitta lite bättre... Men vi får väll se om det hjälper.

En sak till som är så himla konstigt. I skolan äter vi förrätt, huvudrätt och efterrätt, det är awesome by the way. Men, om nu vi har trerättersmeny och man äter socker HELA tiden här i Frankrike. Hur fasiken kan alla fransmän/fransyskor vara så himla smala? Och det tränar inte för de hinner inte för i det här landet går man till skolan till klockan sex (som jag också gör varanan onsdag). C'est bizarre.

Men jag tycker om Paris. Allt är så himla bra. Metron kommer varannan minut (!!!) på de stora linjerna, och i Lomma får man vänta tjugo minuter upp till en timme. Bara en sån sak säger så himla mycket. Nu längtar jag bara tills det blir vår!

À bientot

galet

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Allt känns så himla konstigt/spännande/fantastiskt/läskigt. Det har hänt så himla mycket på bara endast två dagar. Träffat många nya människor och sett många nya platser. Har pratat franska med en äkta fransk person. Åh, oj vad dålig man är. Lär man sig inget i skolan? Haha. Men jag vet att det kommer lösa sig med språket... men det är bara så himla jobbigt nu i början!

Har fått mitt schema och det är verkligen annorlunda ifrån Sverige. Haha.. det är nog bättre fast jag går till klockan 6 varannan onsdag (!!!!)(men jag börjar i och för sig klockan halv tolv, hehe). Lite hålor och sådant! Men vad gör det? Jag bor i fucking Paris!

Tydligen bor jag jättebra också. Man kan nog inte bli mer nöjd än vad jag är nu.

Hoppas ni alla underbara människor har det bra hemma i lilla Sverige. Visste ni att i Paris bor det 11 miljoner människor med förorterna och i Lomma bor det 10 000 männsikor... extrem skillnad med det är så jävla najs!

Je t'embrasse från glada mig

en annan del av världen

Det blev en fin sista kväll igår på nyårsafton. Fick fira den med de som jag älskar allra allra mest! Det var några som saknades bara (speciellt emma s). Idag var då dagen man inte ska göra någonting. Men det har jag inte gjort! Jag har spenderat mina sista timmar i Sveriga med att säga hej då till mina närmsta kompisar. Mina fina brudar är SÅ bra!! Jag fick jättejättefina presenter (och jag fyller inte ens år?). Jag fick en ram med massa bilder på favvo-brudarna och sen fin jag en minijordglob. Och jag som velat ha en sådan!! Ni är så bra! Nu kan jag ta med dessa ting och göra det lite hemtrevligt och jag kommer tänka på er varje gång jag ser mina fina presenter.



I skrivandes stund är det nio timmar kvar tills planet lyfter. Jag måste gå upp klockan fyra, alltså om sex timmar. Jag kan inte sova!


världens bästa lag


RSS 2.0